Diabetes special – Justine

Dit is Justine.                                                                             33 jaar en 22 jaar Diabetes type 1.     

Op de foto staat ze met haar zoontje.

met de juiste begeleiding lukte het goed

Ik ben Justine (33) en ik heb DM type 1 sinds ik 11 jaar ben. Toen mijn man Peter en ik afgestudeerden (2011) groeide onze kinderwens en kreeg ik mijn Hba1C* vrij snel in de ‘groen licht zone’. Daarvoor gebruikte ik een pomp met sensor.

Helaas duurde het lang voor ik zwanger werd en dat was lastig. Lange tijd moet je je waardes laag en stabiel houden en daarnaast is er steeds weer de teleurstelling als je dan weer niet zwanger blijkt te zijn.

Het legde een flinke druk op ons leven, maar we gaven niet op en uiteindelijk werden we, met hulp vanuit het ziekenhuis, in 2015 toch zwanger!

Tijdens de zwangerschap werden we heel goed in de gaten gehouden en waren er regelmatig controles bij de gynaecoloog en het diabetesteam. Mijn waardes bleven vrij mooi gedurende de zwangerschap en qua diabetes viel het mij mee.

Er verandert van alles in je lijf en dat merk je ook aan je waardes, maar met de juiste begeleiding lukte het goed.

Helaas ontwikkelde ik wel aan het einde van het tweede trimester zwangerschapsvergiftiging waardoor onze zoon Thomas al na 30 weken zwangerschap via een keizersnede geboren moest worden.

Dat was een spannende tijd! Gelukkig heeft hij er niets aan overgehouden en wordt hij binnenkort al weer 3 jaar!

Het is voor ons geen makkelijke weg geweest, maar we zijn ontzettend blij dat we doorgezet hebben. We genieten er enorm van de ouders van Thomas te mogen zijn en we hadden hem niet willen missen!

* Diabetes woordenboek

Hba1C = Gemiddelde glucosewaarde over een periode van 2 a 3 maanden. Voor een zwangerschap heb je 55 of lager nodig om groen licht te krijgen van de internist. Tussen de 53 en 58 is normaal/gezond voor iemand met diabetes. Lager is idealer, hoger heeft de aandacht nodig op betere instelling.

Mocht je toevallig nog een paar centen tegenkomen in of onder de bank, of misschien een euro vinden op straat…  Het Diabetes Fonds weet er raad mee! Hieronder is een link naar een online collectebus voor een vrijwillige donatie:
Diabetes Fonds collectebus

You May Also Like

Leave a Reply

Chat openen
Hi!👋
Waarmee kan ik je helpen?