Een dag uit het leven van een SGoolfotograaf, deel 2

Om 0715 parkeer ik de auto bij de school en begin alvast met het uitladen van de studio spullen.
Intussen worden er af en aan kinderen gebracht bij de BSO en het KDV.

Hoe handig om een KDV, BSO en basisschool in 1 gebouw te hebben.
Zo kan je kindje doorstromen, zonder van omgeving te veranderen. Ik zie het steeds vaker op scholen. Ook de school van mijn eigen dochter heeft dit doorstroom systeem.
Ik bel aan bij de BSO en een vriendelijke juf doet de deur open en wijst mij de weg naar de gymzaal waar ik de studio op kan bouwen.
Ik ga gelijk aan de slag, want als alles mee zit duurt het opbouwen maar 20 minuutjes. Maar er zit bijna altijd wel iets tegen, waardoor het ineens uren lijkt te duren voor ik klaar ben.

Gelukkig zit het deze keer mee! De twee hulpmoeders zijn intussen ook gearriveerd en aangezien alles al klaar staat besluiten we om ons bij de
leerkrachten aan te sluiten voor een bak koffie.
We leren elkaar een beetje kennen, bespreken de dag en maken ons, als de 2e bel van de school gaat, klaar om te beginnen.
Het is 0840 en de eerste klas druppelt de studio binnen. Ze nemen allemaal netjes plaats op de gymbanken die we voor ze hebben neergezet.
Ik begin altijd bij elke klas even met goedemorgen/goedemiddag te zeggen en te vertellen wie ik ben. Ik maak een grapje en stel ze wat vragen en dan gaan we beginnen.
Dat schept alvast een beetje vertrouwen, want de schoolfotograaf kan best intimiderend en spannend zijn.

Weet jij nog hoe je je voelde toen je op de foto moest op school? Had je er heel veel zin in? Of vond je het vre-se-lijk?!
De meeste zullen het laatste zeggen. Vroeger was het ook allemaal echt niet zo leuk als dat het nu is. Het was zitten, lachen en klaar.
Talloze fotolijstjes zijn door de jaren heen gevuld met foto’s van een standaard blauw gewolkte achtergrond en de meest ongemakkelijke lachjes.
Maar wat zijn die foto’s iconisch! Ik moet er zelf wel om lachen, het zijn vreselijke foto’s, maar wel echt heel typerend voor die shooljaren.

Ik begrijp ook echt wel dat veel ouders en grootouders die foto’s nu soms ook nog steeds van hun eigen kind willen hebben. Maar jongens jongens, wat krijgen we een hoop reacties van ouders dat ze heeeeeeeeel erg blij zijn dat dat niet meer enige foto’s zijn die worden gemaakt.

Want bij SGoolfotografie, maken we niet het standaard portret, maar ook heel veel leuke andere foto’s die helemaal niets meer met de oude typerende schoolfoto’s te maken hebben.
Wij tuigen niet alleen een studio op, wij gebruiken die studio ook echt als een fotostudio die je normaal bij de fotograaf boekt.
En zal ik jullie een geheimpje verklappen? Alle SGoolfotografen bij SGoolfotografie zijn ook nog gewoon fotograaf!
Dus ben jij nou jaloers geworden op de foto’s van je eigen kind en wil je ook zulke foto’s van jezelf en je hele gezin? Dan kun je ons ook nog gewoon benaderen om een gezinsshoot te boeken of je bruiloft
vast te laten leggen!
En andersom kan dat dus ook… Ben je bij ons op de foto geweest en vindt je de resultaten helemaal geweldig en vindt je juist de schoolfoto’s om te huilen? Zorg er dan voor dat school
met ons in contact komt!

Maar even terug naar die ene dag in het leven van een SGoolfotograaf…
De kinderen komen binnen en we hebben even kennis met elkaar gemaakt. Nu gaat het echte werk pas beginnen!

Stay tuned… Want binnenkort komt deel 3!

Spannend he 😉

Liefs, Megan

You May Also Like

Leave a Reply

Chat openen
Hi!👋
Waarmee kan ik je helpen?